Manligt håravfall botas med laser

Håravfall, som är att man tappar hår, uppstår när man till exempel befinner sig i stressade miljöer, som att det är mycket att göra på jobbet eller att man har det stressigt i skolan. Det är dock inte bara våra omgivningar som kan bidra med att man tappar håret, också hormonrubbningar är en orsak till att man tappar hår, och det är också rätt normalt att det händer. Det finns dock massor av olika temporära lösningar mot håravfall, som till exempel löshår eller hårförlängningar som gör att håret både ser tjockare och längre ut men också känns tjockare. Såklart så finns det många lösningar också som man använder för att fixa problemet helt och hållet. Då användes en laser som lyser på huvudet med röda strålar som sedan får hårsäckarna att göra bättre och tjockare hårstrån. Detta stimulerar kroppens egna hårceller att producera ATP som är cellernas energi och detta leder till ökad tillväxt av nya hårstrån. Speciellt bra fungerar denna metod på manligt håravfall då detta ofta är genetiskt betingat.

Recent Posts

Latest Links