Många behandlingar mot håravfall

Det finns i dag på den svenska marknaden en rad olika behandlingar för de personer som tappat mycket eller håller på att tappa mycket hår, så kallat håravfall. Den vanligaste behandlingen är när man använder en laser som skickar in infraröda eller nära infraröda strålar i huden och som då stimulerar hårsäckarna. Det gör så att hårsäckarnas produktion av hår ökar och ger också bättre kvalité på hårstråna. Men för att hårsäckarna ska kunna ta upp strålarna ordenligt så varvar man laserbehandlingen med en nålterapi då man rullar hela hårbottnen med väldigt små nålar några gånger i veckan för. Man blir då mer mottaglig för laserstrålarna och behandlingen fungerar mycket bättre. Kroppen byter tio procent av alla celler varje år. Detta innebär att kroppen på tio år har bytt alla celler i hela kroppen. Klart att det då händer mycket saker som vi inte fröstår och kunnat förutse. På kroppen växer miljoner hårstrån. Överallt spirar det av små hårstrån som kallas vellus hår. Många av dessa kommer att övergå till vanliga starka friska människohår.

Recent Posts

Latest Links